Vallás és pandémia

Helyszín
Budapesti Corvinus Egyetem
Dátum
Dátumtartomány
-

VALLÁS és PANDÉMIA: konferenciafelhívás

A Magyar Vallástudományi Társaság (MVT) a Budapesti Corvinus Egyetemmel közösen tudományos konferenciát szervez a vallás és pandémia kapcsolatának, történeti alakzatainak feltérképezése témájában. A konferencia célja, hogy mind történetileg, mind szisztematikusan reflektáljon a vallás jelensége és a betegségek, járványok viszonyára. 

Várjuk egyetemi oktatók, kutatók és Ph.D. hallgatók előadásait. A megközelítések sokasága (filozófiai, történészi, eszmetörténeti, teológiai, néprajzi, szociológiai, stb.) és azok összevetése kiváló alkalmat ad arra, hogy a hazai kutatók elmélyülten vizsgálják és értékeljék a vallás és pandémia viszonyának aspektusait.

A konferencia időpontja: 2021. december 3. (péntek)

A konferencia helye: Budapesti Corvinus Egyetem

Az előadások időtartama húsz perc. Az előadásokhoz szükséges technikai eszközöket – táblát, írás- és diavetítőt, videót, számítógépet, illetve projektort – igény esetén biztosítjuk. Jelentkezni egy 15 soros absztrakttal lehet 2021. október 31-ig az MVT hivatalos címén: magyarvallastudomanyitarsasag@gmail.com

A konferencián elhangzott legjobb előadásokból a Magyar Vallástudományi Társaság konferencia-kötetet kíván megjelentetni.

Tisztelettel: Mezei Balázs Mihály, elnök